Първи шоколадови блокчета в Германия със 100% хартиена опаковка

242
Първи шоколадови блокчета в Германия със 100% хартиена опаковка

Сътрудничеството между Koehler Paper, дружество от групата Koehler и базирания в Лайпциг производител на шоколад nucao дава резултат: шоколадовите блокчета nucao ще бъдат първите опаковани в 100% хартиена опаковка.

 

бариерна хартия

 

Опаковъчната хартия „Koehler NexPlus Advanced“ на Koehler Paper има отлични бариерни свойства за кислород, минерални масла и мазнини и е подходяща за опаковане на плодови продукти с шоколадово покритие. Стопроцентово рециклируемата хартия е подходяща както за вертикални опаковъчни машини, така и за обработка на хоризонтални опаковъчни машини.

„От техническа гледна точка това е революция, тъй като вертикалните опаковъчни машини имат много висока производствена скорост. Хартията се нуждае от отлични якостни свойства, за да може да се обработва по този начин, без да е прекалено дебела, за да могат машините да се справят с нея“, обяснява Александър Рауер, ръководител на отдела за бизнес развитие на хартията за гъвкави опаковки в Koehler Paper.

„Koehler NexPlus Advanced“ сега предлага всички необходими свойства за това, което позволява с тази опаковъчна хартия да се постигне производствена скорост от 600 бара/мин.

Фактът, че собственикът на марката, производителят на опаковъчна хартия, печатницата и производителят на опаковъчни машини са участвали в разработването от самото начало, е позволило времето за пускане на пазара да бъде драстично съкратено.

„Подобни проекти разчитат на прозрачност и споделяне на знания, така че се радваме, че успяхме уверено да преминем през този процес с Koehler Paper. Приближихме се с още една стъпка към мисията си да оказваме положително въздействие върху планетата с шоколад благодарение на нашите иновативни хартиени опаковки“, добавя Матиас Толи, съосновател на nucao.

Целта е да се замени пластмасата в опаковките, като се използва т.нар. бариерна хартия, където е възможно. Гамата покрива широк спектър: тя включва стандартна хартия с покритие и без покритие, използвана в ламинати за торбички, пликове и други приложения, което ги прави подходящи за широк спектър от опаковки за хранителни и нехранителни продукти. Следващото поколение хартии за гъвкави опаковки са устойчиви бариерни хартии с функционални повърхности за специфична за продукта защита (Koehler NexPlus).

Фамилията продукти NexFlex включва и хартия с едностранно покритие с добра стабилност на размерите и висока гладкост (Koehler NexCoat), както и хартия без покритие с естествен външен вид (Koehler NexPure).

Различни видове опаковъчна хартия на Koehler Paper са получили знака „Произведено за рециклиране“ от доставчика на екологични услуги Interseroh.

Източник: Koehler Paper

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.