Безопасни опаковки за храни чрез мастиленоструен печат

1894
Безопасни опаковки за храни чрез мастиленоструен печат

Разработената от Comet Group технология ebeam е изцяло нова система за енергийно втвърдяване на мастилата, която позволява на производителите на храни да персонализират своите опаковки чрез мастиленоструен печат напълно безопасно.

Безопасни опаковки за храни чрез мастиленоструен печат

 

Производителите на храни осъзнават предимствата на персонализацията на опаковките, но имат сериозни опасения относно замърсяването на храната от токсичните ултравиолетови въздействия на изпичащите лампи. Това е причината да избягват мастиленоструйния печат за опаковки, имащи директен контакт с храни. Технологията на Comet Group не само елиминира необходимостта от използването на UV фотоинициатори в мастилата, но позволява интегрирането на частта за сушене в мастиленоструйни принтери и използване на нови безвредни мастила.

Изпичащата мастилото част на ebeam е с компактен размер и произвежда прецизно контролиран и насочен лъч от електрони, чрез който се извършва процесът. Технологията може да бъде видяна на drupa, където се използва в принтера PPSI на DICE, а мастилата са разработени от Collins Inkjet. Технологията прави процеса на печат по-предвидим, надежден и енергийно ефективен. До скоро тази технология беше достъпна само под формата на обемисти, самостоятелни системи, но сега вече може да бъде вградена в почти всяка машина. Лампите с технологията ebeam подлежат на смена за минути и са с мощност 4kW, и енергия на електроните между 80 и 300 keV.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: comet-ebeam.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/