В Шанхай влезе нов закон за опаковките

1732

От февруари тази година производителите използващи опаковки по-големи от необходимите за продукта ще влизат в черен списък, в който ще присъстват докато не променят размера и.

опаковки

От 1 февруари 2013г. В Шанхай влизат в сила по-строги нормативни правила за регулирането на размера на опаковката. На 37-ят народен конгрес, бе одобрен закон за намаляване на размера на опаковките произвеждани в Шанхай. Новият закон изисква тя да бъде „адекватна и да отговаря на нормите и функционалните изисквания“. При това, опаковъчният материал както на първичната, така и на вторичната опаковка трябва да бъде адаптирани към новият размер.

Производителите използващи опаковки по-големи от необходимите ще бъдат записвани в „черен списък“, в който ще присъстват докато не решат проблема. Тези, които се забавят прекалено ще трябва да платят глоба в размер на 8 000 долара. Освен това, опаковките указани като годни за рециклиране задължително трябва да бъдат подложени на повторна преработка. Във всички договори сключвани между доставчиците и компаниите производители задължително трябва да присъства клауза за вторична преработка.

Източник: upakovano.ru
Преведе: Радина Дойнова

Интернет портал за печатни технологии.