В Япония KitKat пусна опаковки от хартия за оригами

471
В Япония KitKat пусна опаковки от хартия за оригами
Spread the love
Световните компании работят все по-усилено върху рециклируемостта на своите продукти и опаковки. Преди година известният производител на храни и напитки Nestle обяви плановете си за внедряване на 100% рециклируеми или такива за повторна употреба опаковки до 2025 година.

опаковки от хартия за оригами

 

От компанията отчитат спешната нужда за свеждане до минимум на въздействието на опаковките върху околната среда. Компанията се фокусира върху три основни области: премахване на нерециклируемите пластмаси; насърчаване използването на пластмаси, които позволяват по-добри нива на рециклиране; и премахване или промяна на сложни комбинации от опаковъчни материали.

 

опаковки от хартия за оригами

Като част от тази цел, японският филиал на Nestle наскоро пусна нова опаковка за популярните си мини шоколадови барове KitKat, които вече ще бъдат комплектовани в оригами хартия, вместо в пластмаса. Новата опаковка е не само полезна за околната среда, но и забавна! Всяка от тях включва инструкции как се сгъва традиционен жерав – важен символ в японската култура. Клиентите са насърчавани да превърнат отпадъка в изкуство с надеждата, че хартията ще остане в употреба за по-дълго време.

 

опаковки от хартия за оригами

Следващата година Nestle Япония планира да пусне и хартиени торбички за своите мултипакети KitKat с нормални размери, а през 2021 г. ще добави и еднослойни хартиени опаковки за отделните KitKat продукти. Преминаването към хартиени опаковки за подобен тип продукти е уникално явление в Япония, но е тенденция, която заслужава внимание с оглед на факта, че това е един от най-големите пазари на KitKat в света.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.nestle.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.