Детска площадка и люлеещо се конче от материал, базиран на хартия

3975

Дизайнерът Shell Thomas в използвал материалът Ultra Board на Dufaylite, за да създаде детска площадка в магазина Oliver Bonas в Лондон.

Ultra Board е базиран на принципа на пчелната пита. С негова помощ са създадени зимни природни сцени, които включват птици и семейство елени, пресъздадени в реален размер. Материалът Ultra Board е използван и за създаване на екологичния детски люлеещ се кон, наречен Eco Rocker. За направата на коня е използван лист Ultra Board GR с размер 3000 х1200х18 милиметра, както и всички отпадъчни материали от опаковането.

За създаването на детската площадка са използвани 33 квадратни метра от материала. “Използвам Ultra Board за различни проекти”, каза Thomas. “Освен, че е изключително устойчив, той е и перфектен материал за временни структури и такива за еднократна употреба, защото може да се рециклира изцяло, когато настъпи момента за създаването на следващата конструкция.Dufaylite могат да режат Ultra Board според изискванията на проектите ми, което означава, че мога да създам всякаква визия за клиентите си”.

Ultra Board е твърд материал, който има структура, която наподобява пчелна пита. Той има вътрешност от рециклирана хартия и лице от ламинирана хартия с различно покритие в зависимост изискванията за външен вид и приложението. Съдържанието на рециклирана хартия на Ultra Board варира от 20% до 84% в зависимост от варианта.

На снимките: люлеещото се конче
Eco Rocker и структурата на Ultra Board.
Източник: printweek.com, ultraboard.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.