Добавена реалност вместо QR кодове в опаковки на McDonalds

3946
Добавена реалност вместо QR кодове в опаковки на McDonalds

McDonald’s подновява за първи път в световен мащаб своите опаковки за пържени картофки като част от мащабна маркетингова стъпка за предстоящата 2014 FIFA World Cup.

Добавена реалност McDonalds

 

Новата опаковка за средни и големи порции картофки е с тематични футболни дизайни, които се синхронизират с iPhone и Android приложение, наречено Gol, което отключва ексклузивно съдържание.

Клиентите могат да изтеглят приложението и да започнат игра още докато държат в ръка своята опаковка със специален дизайн. Необходимо е само да се насочи камерата на мобилното устройство към предната част на кутията. След като устройството разпознае картинката, на екрана ще се появи футболно игрище, в което кутията е целта, както и други вградени като препятствия предмети. Идеята е да „ритнете“ топката с едно движение на пръста и да избегнете или да използвате препятствията, за да вкарате топката в целта.

Традиционно, участието на потребителите в подобни кампании, които включват множество стъпки е предизвикателство за марките, но McDonald’s се надяват да се справят с тези проблеми чрез отпечатване на инструкциите стъпка по стъпка на гърба на опаковката. Активирането на добавената реалност продължава инициативите, които McDonald’s започнаха миналата година с поставянето на QR кодове на кутии и чаши.

Приложението Gol за iPhone и Android е на разположение от 26 май, а представител на McDonald’s е потвърдил, че инициативата ще бъде подкрепена от мащабна медийна кампания. Например, марката е публикувала видео с футболни трикове на създаден за целта микросайт, за да надъха феновете за предстоящото спортно събитие.

Освен новата инициатива за Световната купа по футбол, McDonald’s има също свое самостоятелно приложение, което показва място, меню и промоционална информация. В същото време, през последните няколко години веригата за бургери “тихо” тества приложения за купони и плащане, както в САЩ, така и в международен план.

Източник: www.adweek.com

Интернет портал за печатни технологии.