Еко решение от хартия за опаковки на течности

1043
Еко решение от хартия за опаковки на течности
Spread the love

Бъдещето е в екологичните опаковки и този факт води до необходимостта за намиране на подходящо решение и при течностите. Създадената през 2008 година американска стартъп компания Ecologic Brands разработва и предлага на няколко големи компании своите хартиени бутилки от рециклирани материали, за които в последствие многократно бива награждавана.

inline_542_https://printguide.info/images/2018/10/recycled_paper_bottle_lineup_ecologic_3cfc.png

 

Самият продукт е съставен от два елемента – външна обвивка от рециклирани картони/вестници и вътрешна част от тънък пластмасов филм (до 60% по-тънък от този, използван при твърдите пластмасови бутилки) без ламинат, лепило и бисфенол В създадените от Ecologic Brands бутилки се избягва смесването на различните материали, като по този начин се максимизира рециклируемостта. Самата черупка е достатъчно здрава, така че да издържа при доставка и също така да предпазва от влага и саморазрушение на външната обвивка. Тя се създава чрез топлинно пресоване на микса от рециклираните хартиени материали и глинен минерален екстракт. Тънкият полимерен филм също се разработва по иновативна технология на компанията. Важен етап е самият монтаж, при който чрез машина се създава крайният продукт, готов за пълнене и доставка.

 

Към настоящия момент еко бутилките се предлагат в 3 готови размера, но от Ecologic Brands допълват, че постоянно работят над нови решения, включително създавани по изисквания на клиента.

Така създаденият продукт е подходящ за течни продукти, свързани с лична/домашна хигиена, алкохолни/безалкохолни напитки и други. Бутилките могат да се разглобяват на своите съставни части, така че да се рециклират отново. Ecologic Brands работят съвместно с Nivea и L’Oreal за създаването на еко продукти по различни техни проекти. Повече за компанията може да видите в следващото видео:


Текста написа: Антон Даскалов
Източник: ecologicbrands.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.