Еко решение от хартия за опаковки на течности

1295
Еко решение от хартия за опаковки на течности

Бъдещето е в екологичните опаковки и този факт води до необходимостта за намиране на подходящо решение и при течностите. Създадената през 2008 година американска стартъп компания Ecologic Brands разработва и предлага на няколко големи компании своите хартиени бутилки от рециклирани материали, за които в последствие многократно бива награждавана.

опаковки на течности

 

Самият продукт е съставен от два елемента – външна обвивка от рециклирани картони/вестници и вътрешна част от тънък пластмасов филм (до 60% по-тънък от този, използван при твърдите пластмасови бутилки) без ламинат, лепило и бисфенол В създадените от Ecologic Brands бутилки се избягва смесването на различните материали, като по този начин се максимизира рециклируемостта. Самата черупка е достатъчно здрава, така че да издържа при доставка и също така да предпазва от влага и саморазрушение на външната обвивка. Тя се създава чрез топлинно пресоване на микса от рециклираните хартиени материали и глинен минерален екстракт. Тънкият полимерен филм също се разработва по иновативна технология на компанията. Важен етап е самият монтаж, при който чрез машина се създава крайният продукт, готов за пълнене и доставка.

 

опаковки на течности

Към настоящия момент еко бутилките се предлагат в 3 готови размера, но от Ecologic Brands допълват, че постоянно работят над нови решения, включително създавани по изисквания на клиента.

Така създаденият продукт е подходящ за течни продукти, свързани с лична/домашна хигиена, алкохолни/безалкохолни напитки и други. Бутилките могат да се разглобяват на своите съставни части, така че да се рециклират отново. Ecologic Brands работят съвместно с Nivea и L’Oreal за създаването на еко продукти по различни техни проекти. Повече за компанията може да видите в следващото видео:


Текста написа: Антон Даскалов
Източник: ecologicbrands.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/