Етикети, които се превръщат в препарат за миене на плодове

2565
Spread the love

Когато намокрите тези концептуални етикети за плодове, те се превръщат в органичен препарат, който помага за отстраняването на восъка, пестицидите, мръсотията и бактериите от плодовете.

Авторите на този концептуален дизайн са Amron. Начинът, по който работи е следният: Измиването превръща етикета в сапун за плодове, по този начин потребителите няма нужда да отлепват и изхвърлят стикера. Освен това той помага за измиването на плода и премахва нуждата от използване на препарат за тази цел.

Наред с това, той изпълнява и всички функции на стандартните етикети и съдържа необходимата информация. Възможно е и да бъде отстранен и по обичайния начин, чрез отлепяне. Интересното е, че етикетът е водоустойчив, а процесът се активира при миене или триене. Чрез него е по-лесно да се отстранят водоустойчивия восък от плодовете, пестицидите и препаратите против гъбички.

Текста написа: Мартин Новев
Източник: amronexperimental.com

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.