Ефектен дизайн на опаковки за безалкохолни напитки

5342

Новият дизайн на опаковките на американската компания DRY акцентира върху качествата на продуктите

опаковки за безалкохолни напитки

DRY Soda представиха нови опаковки за безалкохолните напитки, които произвеждат. Дизайнът на бутилките е създаден така, че да подчертава вкуса на напитката чрез графичен елемент, който “изскача” пред потребителя. Прозрачните бутилки поставят акцент върху чистотата на продукта. Подписът на основателя на компанията създава усещане за майсторството, вложено във всяка от рецептите.

опаковки за безалкохолни напитки

Продуктите DRY Soda са на пазара от 2005. През това време DRY са еволюирали от масите на най-престижните ресторанти до огромния си успех в бакалии, кафенета и други търговски обекти в САЩ и Канада. Новият дизайн на бутилките и опаковките цели да акцентира върху вкусовете, които правят напитката уникална и да подчертае, че тя е произведена от естествени съставки.

опаковки за безалкохолни напитки

Новият дизайн на продуктите на DRY е дело на сиатълската рекламна агенция Turnstyle.

опаковки за безалкохолни напитки

Източник: thedieline.com
Текста написа: Мартин Новев

Още за опаковките за безалкохолни напитки:
Основната цел на опаковките за безалкохолни напитки е да защити продукта, да осигури удобство за ползване на потребителите и да намали на загубите на самия продукт. Всички опаковки за безалкохолни напитки могат да се рециклират и / или повторно да бъдат използвани за други полезни продукти.

Видовете опаковки
Основните материали за опаковкиизползвани от индустрия произвеждаща безалкохолни напитки са:

  • стъклени бутилки
  • пластмаса , включително PET (полиетилен терефталат), PVC (поливинил хлорид), HDPE (полиетилен с висока плътност), чаши (направени от полистирол и полиетилен), торбички (полиетилен ниска)
  • кутии , включително алуминий и стомана
  • хартия , като картонени опаковки

 Когато производители проектират опаковка за безалкохолни напитки те трябва да съобразят функциите на опаковката за да се гарантира, че продуктите ще достигнат до потребителите в добро състояние.Функциите на опаковките е да съдържат, да защитават, да идентифицират и продават продукта, а също така трябва да се има предвид въздействието им върху околната среда и свързаните с това разходи.
Обобщение на различни качества и недостатъци на основните материли за опаковки  за безалкохолни както и техните възможности могат да бъдат намерени тук .

Използвана е информация от www.britishsoftdrinks.com

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България
Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България представя голяма част от иновативната и динамична безалкохолна индустрия, интересите на фирми, производители на напитки, на доставчици на опаковки, суровини, материали, машини и съоръжения.  

Wiki
Още за Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България и история на безалкохолната промишленост в България

Интернет портал за печатни технологии.