Контрол на производството на опаковки от Esko, AVT, X-Rite и Pantone

1298
Контрол на производството на опаковки от Esko, AVT, X-Rite и Pantone

Esko, заедно с AVT, X-Rite и Pantone съчетават решенията си за автоматизация и сътрудничество с цветовата технология на X-Rite и Pantone и разработките на AVT за контрол с камери.

Контрол на производството на опаковки

 

Решението беше показано на годишното събитие EskoWorld в Сан Антонио, Тексас. То интегрира и дигитализира най-усъвършенстваните технологии на Esko, AVT, X-Rite и Pantone. Интеграцията е проектирана, за да съхрани потокът дигитална информация между свързаните системи. Така се съкращава времето за излизане на пазара и се намалява вероятността за грешки. Това позволява и производство в по-малки серии с по-малко разходи и отпадък.

Автоматизирана настройка на контрола пести от 30 до 60 минути на смяна
Контрола на печата е процес, който изисква продължителни ръчни дейности от оператора на машината. Той удължава времето за подготовка на машината и може да доведе до грешки, води до намаляване на времето за готовност на машината и може да повлияе негативно на качеството. Дигиталната връзка между решението за работен поток за опаковки Esko, Automation Engine, решението за контрол на AVT и системите за инспекция Helios и Argos осигуряват информацията за автоматична настройка на поръчките за конвенционални и цифрови печатни машини. Това генерира качествен отпечатък „от първия път“ и освобождава допълнително време за производство.

Оптимизирано автоматично измерване на цветовете
Компаниите налагат все по-сериозен контрол на производителите на опаковки и настояват да получават доклади за качеството на печата. За производителите, измерването на цвета по време на печат може да бъде неефективно заради големия брой стъпки и липсата на автоматично решение за генериране на доклади и интегриране на контрола в производството.

Новата двупосочна интеграция между X-Rite ColorCert Suite, който дефинира изискванията за цвета и събира цветове информация по време на тиража и онлайн решението за измерване на цвета AVT Spectralab решава този проблем. Тази система изпраща информацията за поръчката директно спектрофотометъра, който автоматично се настройва за онлайн измерване на цвета. По време на тиража, информацията за цвета се изпраща от AVT Spectralab на X-Rite ColorCert, който събира данните и генерира документ, който описва цветовъзпроизвеждането на поръчката.

„Тази цифров интеграция дава по-добър поглед върху възпроизвеждането на цветовете, базиран на измерими, обективни резултати. Това решение помага на производителите на опаковки да „успеят от първия път“ и да подобрят възпроизвеждането на цветовете за марките,” каза Roie Moran, продуктов мениджър на AVT.
Пестене на време
 
Днес операторите са принудени ръчно да въвеждат параметри в различни системи, което отнема време и може да доведе до грешки. Дигиталната връзка между платформата на Esko WebCenter, и X-Rite ColorCert Suite автоматично споделя спецификациите за цветовете навсякъде, където е нужно.

Източник: Пресинформация на X-Rite
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.