Мondi представи нова гама рециклируеми опаковки

308
Мondi представи нова гама рециклируеми опаковки

Mondi пуска FlexiBag Reinforced – нова гама рециклируеми опаковки, базирани на PE моно-материали.

 

FlexiBag Reinforced

 

Гамата FlexiBag Reinforced е рециклируема там, където съществуват съоръжения за събиране и рециклиране на PE фолиа. Торбите са разработени от Mondi.

Нивото на бариерна защита може да се регулира, осигурявайки средна до висока защита срещу мазнини, кислород и влага, което ги прави подходящи за индустрията за храна за домашни любимци.

Дирк Габриел, главен оперативен директор на потребителските гъвкави опаковки в Mondi, казва: „Mondi осъзнава нарастващото значение на PCR материалите, водено от бъдещите регулаторни изисквания, и като лидер на пазара в устойчивите опаковки за храна за домашни любимци, правим всичко възможно да осигурим достатъчно доставки на PCR материал за нашите клиенти. Работейки в тясно сътрудничество с нашите партньори по веригата на стойността, можем да разберем уникалните изисквания на всеки клиент и да се адаптираме съответно към материалната ефективност и рециклируемост. С FlexiBag Reinforced можем да предложим решение, което е близо до материалните разходи на конвенционалните многослойни ламинати за определени структури и в същото време да предложим рециклируеми опаковки, които дават на нашите клиенти конкурентно предимство на пазара.“

Като успешен пример може да се посочи Mera, която е семейна немска компания за производство на храна за домашни любимци. Фирмата въведе FlexiBag Reinforced с 35% съдържание на PCR за своите 10-килограмови опаковки на веганска суха храна за кучета. Процесът на внедряване е бил лесен за управление, тъй като FlexiBag Reinforced била подходящ за съществуващата техника на Mera.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.