Напълно годен за рециклиране ламинат за гъвкави опаковки от Parkside

792
Напълно годен за рециклиране ламинат за гъвкави опаковки от Parkside

Parkside представи напълно годен за рециклиране полимерен ламинат с защитни способности и прилепване, които съответстват на масово използваните ламинати в производството на гъвкави опаковки, които в момента не се рециклират.

ламинат за гъвкави опаковки

 

Създаден, за да поддържа устойчива икономика, recoflex-PE е направен от 100% полиетилен (PE). Това позволява на материала да бъде използван отново чрез системите за събиране на отпадъци и съществуващата структура за рециклиране. Достатъчно е потребителите да изхвърлят опаковките на местата за рециклиране.

Ламинатът съчетава два типа PE, което позволява отлична съвместимост с печат, механична здравина и високо ниво на защита, което го прави подходящ за по-широка гама приложения в сравнение със стандартните PE материали на пазара.

Този иновативен ламинат може да бъде използван за повечето опаковки за хранителни стоки, които изискват високо ниво на защита и не се използват при висока температура. Ламинатът е идеален за ядки и снаксове, повечето типове сирене, кафе, протеинови напитки на прах.

Директорът на иновациите на Parkside, Phil O’Driscoll, каза: „Гордеем се, че създаваме прогресивни и новаторски опаковки, които отговарят на потребностите на пазара и потребителите. recoflex-PE е последният ни продукт, който отговаря на тази мантра и сме наистина горди да предложим нов, напълно годен за рециклиране продукт на пазара, който е лесен за рециклиране от крайните потребители. “

Източник: packagingeurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.