Напълно годен за рециклиране ламинат за гъвкави опаковки от Parkside

642
Напълно годен за рециклиране ламинат за гъвкави опаковки от Parkside
Spread the love

Parkside представи напълно годен за рециклиране полимерен ламинат с защитни способности и прилепване, които съответстват на масово използваните ламинати в производството на гъвкави опаковки, които в момента не се рециклират.

ламинат за гъвкави опаковки

 

Създаден, за да поддържа устойчива икономика, recoflex-PE е направен от 100% полиетилен (PE). Това позволява на материала да бъде използван отново чрез системите за събиране на отпадъци и съществуващата структура за рециклиране. Достатъчно е потребителите да изхвърлят опаковките на местата за рециклиране.

Ламинатът съчетава два типа PE, което позволява отлична съвместимост с печат, механична здравина и високо ниво на защита, което го прави подходящ за по-широка гама приложения в сравнение със стандартните PE материали на пазара.

Този иновативен ламинат може да бъде използван за повечето опаковки за хранителни стоки, които изискват високо ниво на защита и не се използват при висока температура. Ламинатът е идеален за ядки и снаксове, повечето типове сирене, кафе, протеинови напитки на прах.

Директорът на иновациите на Parkside, Phil O’Driscoll, каза: „Гордеем се, че създаваме прогресивни и новаторски опаковки, които отговарят на потребностите на пазара и потребителите. recoflex-PE е последният ни продукт, който отговаря на тази мантра и сме наистина горди да предложим нов, напълно годен за рециклиране продукт на пазара, който е лесен за рециклиране от крайните потребители. “

Източник: packagingeurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.