Нова опаковка от Tetra Pak превръща напитката в сладолед

1644
Нова опаковка от Tetra Pak превръща напитката в сладолед

Иновативната опаковка превръща млечните напитки и соковете в сладоледи.

 

Tetra Pak разкри нововъведение в опаковките, което освен всичко, въвежда съвсем нова продуктова категория: картонената стояща опаковка Tetra Fino® Aseptic 100 Ultra MiM, която превръща млечните напитки и соковете в сладоледи.

Новата опаковка Tetra Fino® Aseptic 100 Ultra MiM ще разтърси хранително-вкусовата промишленост, като предефинира веригата за доставки на сладолед / лед и бизнес модела, като привлече производителите на млечни продукти / сокове в глобалния пазар за сладолед на стойност от 72 милиарда долара в рамките на съществуващия си производствен процес.

Концепцията е проста – млечните напитки или соковете се произвеждат и пакетират при температури на околната среда в стоящи картонени опаковки с единична порция, след което се превръщат в сладолед или близалки, когато се замразят или в търговската среда или в дома на потребителя.

 

„Идеята беше първоначално замислена за развиващите се страни“, разкри Хемант Крашак, продуктов директор. „На пазарите, където веригите за доставки са предизвикани по отношение на последователния контрол на температурата, това осигурява сигурно решение. Осъзнахме обаче, че има и чудесна възможност на развитите пазари. Концепцията премахва необходимостта от съхранение и дистрибуция в хладилник, което намалява потреблението на енергия. В допълнение към ползите от устойчивостта, новият формат може да осигури удобство за потребителите – семействата могат да си купят пакет със сладоледи за седмицата в магазина, без да се безпокоят да ги вкарат във фризера, преди да са се разтопили.

С разширяването на съществуващото портфолио Tetra Fino® Aseptic, новият формат на торбичките е изисквал някои промени за новото му приложение. Работено е както за формата, така и за отварянето, тъй като опаковката е трябвало да бъде по-висока и по-тънка, а предизвикателството за удобна употреба е решено чрез създаване на напълно отделящ се „капак“, който предварително се прилага с помощта на технологията за директно инжекционно отливане на Tetra Pak. Опаковката може да се отваря изцяло чрез издърпване на езичето, така че и дете да може лесно да се наслаждава на продукта.

 

Източник: Tetrapack

Превод: Мария Шабанска

 

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.