Нова система проследява всички кодове на продукта върху опаковката

2777

Фармацевтичните компании и производителите на козметика имат ново оръжие срещу фалшификатори и приратски продукти, благодарение на Atlantic Zeiser с новия Track and Trace модул за дигитален печат.

С модула могат да се печатат всички стандартни кодове за проследяване върху опаковката. Кодовете включват GS1, всички видове кодове с цифри, както и 1D и 2D баркодове, които се използват за проверка на произхода на продукта по опаковката и в интернет.

Track and Trace също включва оптична проверяваща система. В един и същи момент камери автоматично прочитат и проверяват избрания участък и проверяват цифрите.

Системата предлага на потребителите максимална гъвкавост, що се отнася персонализация на по-късен етап.

Ако кодът не отговаря на предварителните данни, модулът отказва опаковането последващо проверката.

Предназначеният Track and Trace код може да се добави към опаковката в следващо минаване за печат. Atlantic Zeiser ще представи Track and Trace модула си на Emballage 2010.

Модулът може да се интегрира в нови или вече функциониращи линии за печат на опаковки.

Посетителите на Emballage 2010 ще видят на щанда на Atlantic Zeiser демострация на модула за редица приложения във фармацевтичната и козметичната индустрия.

От компанията обявиха, че в изследване от 2009 г. на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие се твърди, че пиратските продукти в световен мащаб струват на компаниите производителки 184 млрд. евро – с 53% повече от 2007 г. Продуктите менте представляват особено голям риск за фармацевтичната и козметичната индустрии.

Това е така, защото често се използват неефективни субстанции вместо истинските, по-скъпи медицински вещества. Както и евтини съставки, вместо висококачествени козметични агенти.

Ралф Хип, вицепрезидент дигитален печат и кодиращи системи в Atlantic Zeiser коментира: „Фармацевтичните и козметични компании търпят огромни загуби заради фалшиви продукти. Track and Trace модулът предоставя на производителите безупречно проследяване на продуктите. Това им позволява успешно да се противопоставят на фалшификаторите и да защитят техните печалби и трудно спечелени фирмени репутации.“

Atlantic Zeiser ще представи Track and Trace

Източник: www.atlanticzeiser.com
Текста написа: Иван Иванов
 

Интернет портал за печатни технологии.