Нов материал за опаковане на течности с високо съдържание на алкохол

1808
Нов материал за опаковане на течности с високо съдържание на алкохол

Японската компания Dai Nippon Printing (DNP) разработи пластмасов материал за опаковане, в който може да се съхраняват течности с алкохолно съдържание до 99.5%.

материал за опаковане на течности с високо съдържание на алкохол

 

Освен, че е подходящ за този тип течности, в него ще могат да се съхраняват още алкални, киселинни и други течности. Така ще могат да бъдат заменени металните и стъклени кутии, които се използват към момента.

Използваните сега пластмасови опаковки, често не предлагат висока сигурност при подобно високо алкохолно съдържание, поради което е възможно нарушаване на опаковката и изтичане на течностите, намиращи се в тях. Съществува проблем и с възможността за нормалното отваряне на самите опаковки. Това е причината от DNP да работят по този проблем още от 2007 година, когато са разработили материал, който остава стабилен при алкохолно съдържание до 70%. Чрез подобрения в използваните суровини и технология за производство, компанията е повишила процента до 99.5.

Новият материал е подходящ за съхрание на люти подправки (например Табаско или Къри), добавки за вана, както и за селскостопански химикали или медицински материали. От DNP уверяват, че дори при дълго съхранение на съдържанието в опаковката, отварянето остава лесно.

Източник: www.japantoday.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/