Онлайн семинари на тема производство на опаковки и етикети

146
Онлайн семинари на тема производство на опаковки и етикети

В месец октомври ACTEGA ни канят на два онлайн семинара, обхващащи теми от етикетното и опаковъчно производство:

Иновативни възможности при лаковите покрития за етикети и гъвкави опаковки

лакове на ACTEGAДата и час: 08.10.2020, 11.00 часа.
Време за провеждане: 45 мин
Регистрация: www.print.de

Много са причините за облагородяване на печатното изделие чрез нанасяне на лак. Лаковете не само предпазват отпечатаните продукти, но и им придават желания външен вид. Силните визуални ефекти привличат вниманието на потребителя и повишават качеството на печатния продукт. Хаптик ефектите са добър начин да отличите вашия печатен продукт от другите. В тази насоки ACTEGA предлага иновативни възможности.

За да предложи печатния продукт добавена стойност, на разположение са допълнителни решения. С невидими водни знаци например може да бъде отпечатана допълнителна информация, гарантираща безопасността на продукта или да се подпомогне процеса на рециклиране. Също така върху един вече завършен етикет е възможно да бъде печатано допълнително с трансферен печат. Етикетите и опаковките трябва не само да впечатляват със силните си ефекти, но и да са съобразени с голям брой регулаторни и технически изисквания.

В лекцията на Андре Сотерио (ръководител на отдел етикети в ACTEGA) ще се запознаете с иновативни решения за всички тези приложения и да задавате въпроси.
*лекцията е част от Print Inovation Week на издателство Deutscher Drucker и ще се проведе на немски език.

Бариерни покрития на водна основа

Дата и час: 22.10.2020, 13.00 часа.
Регистрация: packagingeurope.com

Вещества като масло, мазнини или вода оказват силно влияние върху качеството на опаковката. Те атакуват основата, могат да повредят печатарското мастило или да влошат качеството на съдържанието. Следователно бариерните покрития са от съществено значение. До този момент обикновено като бариера се изпозват РЕ фолия.

Лошата рециклируемост на PE слоевете и широкото използване на пластмаса от друга страна са основен недостатък при използването им. Законовите изисквания стават все по-всеобхватни,  рециклирането или обезвреждането на такива производствени материали представляват голямо предизвикателство за преработвателните компании.

Все по-често се търсят решения на всички нива, при които да се избегне генерирането на допълнителните пластмасови отпадъци. Изискванията за алтернативни бариерни решения са многобройни. Те трябва не само да осигуряват високо ниво на функционалност и да позволяват ефективни процеси, но и да бъдат устойчиви, напр. по отношение на възможността за рециклиране.

Решенията за бариерни покрития на водна основа представляват много добра алтернатива в повечето случаи. Това включва както бариерни лакове на водна основа за печатната индустрия, така и новите водни термопластични еластомерни дисперсии. TPE дисперсиите предлагат широк спектър от решения за покриване на опаковъчни материали и различни субстрати и също се използват като свързващи системи в производството на хартия.

Цели на обучението:
• Разберете как да замените PE слоевете като бариера в производството на опаковки;
• Да разберете какви изисквания се поставят пред алтернативните бариерни решения;
• Да научите повече за предимствата на бариерните покрития на водна основа.

Лектори на ACTEGA: Dr. Lisa Schönenberg, Wilke Föllscher, Markus Locher
*лекцията е съвместно с Packaging Europe и ще се проведе на английски език

Продукти на ACTEGA можете да намерите при Друк Партнерс:

гр. София
бул. Самоковско шосе № 1 в сградата на ТЦ Боила 2 корпус, ет.3
Тел./Факс: 02/ 917 57 00
Тел.: 0896/ 899 559

druckpartners.bg

Профил на Друк Партнерс в каталога Полиграфия Инфо

Интернет портал за печатни технологии.