Очакват се промени в опаковките на Burger King

1637
Очакват се промени в опаковките на Burger King

Burger King обещават тотална забрана на токсичните химикали в техните опаковките за храни. Става въпрос за силно повърхностно-активни химикали, които се използват при устойчивите на мазнини и водонепропускливи опаковки, които могат да причинят висок холестерол, проблеми с бъбреците и черния дроб, ниско тегло при раждане, и рак.

Компанията майка Burger King Restaurant Brands International (RBI) са обявили решението си да премахнат пер- полифлуороалкилните вещества (PFAS) в опаковките на храни до 2025 г, използвани в ресторантите му.

Когато се използва в опаковка, PFAS може да премине в храната и в последствие в човешките тела при консумация. Когато опаковката се изхвърли, токсините попадат в земята и питейната вода. PFAS не се разграждат и могат да се натрупват в човешките тела и околната среда.

Тенденцията за премахване на токсичните химикали в опаковките за храни вече е намерила и други съмишленици и в други вериги за здравословно хранене. Очаква с е и други компании да се присъединят към тях.

 

Burger King Restaurant Brands International (RBI)

Вижте още:
Какво представляват пер- полифлуороалкилните вещества (PFAS).
PFAS в опаковките на храни
Ново бариерно покритие за хартиени опаковки

Интернет портал за печатни технологии.