Преди и след: опаковките на Kraft Macaroni & Cheese

3827

Новият дизайн на продукта, който е на пазара в САЩ от 73 години, запазва ключовите елементи, които потребителите свързват с марката и добавя усмивка от макарон към визуалната идентичност на продуктите от серията Macaroni & Cheese на Kraft.


Kraft Foods и рекламната агенция Landor Associates, направиха редизайн на опаковката на Kraft Macaroni & Cheese (макарони и сирене). Landor са започнали работа по проекта през миналата година. Аспектите, върху които са се съсредоточили включват дизайн и нововъведения, изследвания и разработки, продажби и анализ на потребителите.

Програмата е започнала с изледване на клиентите, което е определило няколко ключови асоциации с марката. Сред тях са щастие, усмивки и радост. Те са включени в разработката на новата визуална идентичност – „макаронената усмивка”. Тя е разпространена чрез различни носители – от опаковките на рафтовете до реклама по улиците.

„Изключително горди сме с редизайна, който направихме за Kraft Macaroni & Cheese”, каза Mary Zalla, управител на офисите на Landor в Чикаго и Синсинати. “Работата с марка – икона като тази изисква деликатен баланс между ценностите й и умението да предвидиш какво ще бъде ефективно. Благодарение на изследванията, които проведохме, знаехме, че решението ни е ефективно и ще изпъква на рафтовете”


За да съответстват на новата визуална идентичност на Kraft Macaroni & Cheese са били обновени и други елементи от дизайна. Променени са типографията, формите, цветовете, мотивите и звуковото оформление, асоциирани с марката. Променен и начинът на обединяване на трите разновидности (Macaroni & Cheese, Microwavable Dinner Cups, и Deluxe). Съчетанието на всички тези елементи е катализирало цялостната маркетингова кампания, която е предшествала внедряването на новите опаковки през 2010.

„Послушахме клиентите си и определихме възможностите да действаме като една марка с разнообразни вкусни предложения. По този начин създадохме уникална идентичност, която обедини продуктовата ни гама и ги направи по-забележими в магазините”, каза Hania Midura, директор на дизайна и развойната дейност в Kraft Foods. „Тази основа послужи на агенциите, с които си партнираме – от рекламни до креативни – да използват същите елементи, за да създадат по-сплотена и въздействаща визия на марката”.

Този редизайн е най-значимия за Kraft Macaroni & Cheese след 1999. Новите опаковки, с подкрепата на многомилионна рекламна кампания, са въведени в САЩ в края на 2010 и началото на 2011.

Източник: landor.com, thedieline.com
Текста написа: Мартин Новев

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона „Поискай оферта“.

Интернет портал за печатни технологии.