Прозрачно пластмасово кенче

1337
Прозрачно пластмасово кенче

S & W Fine Foods International пусна на пазара пластмасови кенчета с парчета и резени от ананас, които понастоящем могат да се намерят по рафтовете в Сеул, Южна Корея и Шанхай, Китай. Компанията планира за разширяване на пазарите през следващата година.

Прозрачно пластмасово кенче

 

Тялото на кенчето е ко-инжекционно формовано от полипропилен и EVOH (за бариерни цели) от Milacron. Металният капак с пръстен за отваряне се прилага върху пластмасовото тяло след напълване. Твърди се, че това е първото търговско приложение на технологията на Milacron за прозрачни кенчета.

От Milacron казват, че кенчето е без BPA (бисфенол А), рециклируемо, напълно подходящо за микровълнова фурна, може да се подрежда и използва същите индустриални стандарти за горната част, както и същите машини за пълнене и запечатване като традиционните метални кенове. Проектирано е така, че да издържа на налягането на и температури на стерилизиране до 130 градуса Целзий. Филмовият етикет с изображенията и информацията обгръща целия корпус.

Този формат от две части е съвсем различен от трикомпонентното пластмасово кенче на Sonoco с метално дъно и метален капак, което направи дебюта си по-рано тази година.

Източник: www.packworld.com
Текста написа: Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.