Рекламна конструкция, посветена на Toblerone спечели награда

2405

CRP Print & Packaging спечелиха сребърна награда от POPAI за рекламна конструкция на Toblerone на Kraft Food, предназначена за търговски обекти.

Британската компания CRP получи сребърната награда на POPAI (Point of Purchase Advertising International) за Европа за рекламния си продукт, предназначен за поставяне в магазини. Той представлява лека триъгълна конструкция, направена от велпапе, която пресъздава известната форма на Toblerone. Изображенията са отпечатани на офсетовата печатна машина на компанията.

Мениджърът по продажбите на CRP Mike Devine каза: „Задачата ни беше да направим лека инсталация, която да може да издържи тежестта на продукта, докато представя марката Toblerone.” Kraft, които са най-големият световен производител на хранителни продукти, са изискали още конструкцията да е лесна за сглобяване и да притежава формата, асоциирана с марката.

Кандидатите за наградите на POPAI се оценяват по критерии като дизайн, конструкция, заемано място, рекламна стойност и възможност да стимулират продажби, които да отговарят на изискванията на клиента.

Източник: crpprint.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.