Система за директен печат на опаковки с неправилна форма от Xaar и Till

1835

Xaar предрича ръст в директния мастиленоструен печат върху опаковки

till

Германският производител на цифрови печатни системи за опаковки Till, ще представи нова машина за директен печат върху опаковки на търговското шоу за напитки Drinktec. Системата се нарича SmartPrint и е базирана на печатащи глави Xaar 1001 и позволява декорация на стъклени метални или PET опаковки с необичайна форма. Машината е разработена съвместно с Xaar като OEM партньор и може да декорира между 10 и 600 бутилки или кена в минута.

 

Xaar обясниха, че системите им Hybrid Side Shooter и TF осигуряват плавно движениe на оптимизираното мастило с UV сушене при преминаването му през дюзите и позиционирането на капките. По този начин въздухът и замърсителите не оказват влияние на процеса. Със SmartPrint, дизайнерите могат да включат персонализирана информация. Това отваря нови възможности за локализирани опаковки на неправилни повърхности и за лесно проследяване по време на производството и дистрибуцията. Машината на Till същото така може да работи с web-to-print решение.

 

Mark Alexander, директор на маркетинга на Xaar, подчерта възможностите на Till SmartPrint да сменя дизайните по време на работа, без да спира производството. „С тези нови системи за директен печат върху предмети с неправилна форма производителите наистина могат да станат по-креативни“, коментира той. Цифровият печат върху опаковки с неправилна форма все още е сравнително нова техника, но очакваме търсенето да нарасне“, добави той.

 

Източник: outputmagazine.com

 

Текста написа: Мартин Новев

 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.