Според анкета жените възприемат по-добре оригинални опаковки

1823

Според професионалисти в областта на маркетинга и опаковките е три пъти по-вероятно жените да бъдат привлечени от нови концепции за опаковки и начини за представянето им, в сравнение с мъжете.


pack

 

Анкетата е проведена сред 500 професионалисти в областта на маркетинга и опаковките. 77% от тях мислят, че е по-вероятно жените да бъдат впечатлени от опаковките, отколкото мъжете. Според резултатите жените между 20 и 30 години са групата, върху която се въздейства най-лесно. Това е мнението на 29% от анкетираните. Едва 16% номинират мъжете от същата възрастова група.


Разделението е още по-драстично сред тийнейджърите. 27% от анкетираните казват, че момичетата на възраст между 13 и 19 са най-силно привлечени от оригиналните опаковки. Процентът при момчетата е едва 9%.


„Изглежда специалните издания привличат жените в по-голяма степен. Много от новите печатни форми като персонализация и подсилена действителност изглежда въздействат на психиката на жените.“, коментира Alison Church, директор на събитията на easyFairs.

 

Church добави, че въпреки това, често изглежда, че жените са по-податливи на оригиналните опаковки, защото те взимат повече решения за покупки от мъжете. „Често жените взимат повече решения за покупките в домакинството“, каза той.


Анкетата разкрива още, че оригиналните опаковки са по-малко атрактивни за по-възрастните потребители. Само 8% мислят, че жените между 31 и 50 са най-податливи. При мъжете стойността е едва 4%.


 „Отново, това може да не се дължи на податливостта на групата от 20 до 20 години.“, каза Church. „По-скоро това е отражение на начина на живот, който хората от тази група е вероятно да водят.“


На снимката: Концепция за опаковка на бисквити със сирене Julie от Christian Casimir Teo. Снимка: behance.net


Източник: printweek.com


Текста написа: Мартин Новев
Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.