Техники за производство на опаковки с добавена стойност от PrintCity

2214

Участниците в обединението PrintCity UPM, Sun Chemical, M-real и Cofely ще представят новия си проект Value Added Packaging (VAPack, опаковки с добавена стойност). Това ще се случи на изложението Interpack в Дюселдорф

Проектът е резултат от сътрудничество, продължило повече от година, в което са взели участие членовете на PrintCity Мanroland, UPM, Sun Chemical, M-real, Kurz, Merck и Weilburger Graphics, както и техните партньори Bobst, Reproflex и UpCode. Всички те са обединили знанията си в областта на опаковките с добавена стойност. Също така са представили колекция от „мострени кутии”, която да демонстрира възможностите.

Проектът VAPack се концентрира върху нуждите на собствениците на марките и дизайнерите. Той цели да започне дискусии за най-новите възможности и предимствата на използване на опаковки с добавена стойност. Тъй като е съвместно начинание на много компании, VAPack съчетава опита им в различни области и акцентира върху много техники за създаване на опаковки с добавена стойност.

Те са:
• Привличане на вниманието на клиентите чрез нови или комбинирани техники
• По-лесно разпознаване на продуктите във всички пазарни сектори
• Нови възможности в разработване и позициониране на марки

Проектът ще протече на три етапа. Първият, Creative Pack, ще започне на Interpack тази година. През периода до Drupa 2012 членовете на PrintCity ще реализират два други проекта – Value Pack и Future Pack. Тези бъдещи модули ще включват нови функции, сред които са употребата на електронни медии, най-новите техники за защита на марките и други.

Проектът цели да представи творческо портфолио, което да представи нови възможности на фирмите в бранша, както и достъп до доставчици на новаторски материали и техники и познание на процесите, събрани на едно място. Широката гама от техники и идеи ще бъде съчетана с пълни ръководства, които обясняват техниките за производство на опаковки с добавена стойност. Можете да получите повече информация за инициативата и материалите за демонстрация като пишете на info@printcity.de.

Източник: printcity.de
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.