Antalis представи специализирана хартия с функция за защита от корозия

708
Antalis представи специализирана хартия с функция за защита от корозия

Antalis Verpackungen GmbH създаде своя собствена марка хартии предназначена за защита от корозия под името Korus.

Korus Premio се предлага в две версии: за чисти метали и за полиметали и сплави. Предлагат се и в няколко грамажа, както и версия с полиетиленово покритие при поискване.

 

хартия с функция за защита от корозия

 

Понастоящем международният пазар на опаковки за защита от корозия се разраства стабилно. Чувствителните метални продукти се нуждаят от надеждна защита срещу влага и корозионни влияния по време на транспортиране и съхранение. Често срещана форма на антикорозионна защита е използването на летливи инхибитори на корозията, които непрекъснато се изпаряват от хартиеното или фолиевото покритие и по този начин образуват защитна атмосфера около чувствителния метал.

Предимство на новата антикорозионна хартия Korus Premio е, че в сравнение с традиционно използваните смазки, металът остава чист и сух. След отваряне на опаковката процесите не се нарушават, тъй като защитните активни съставки продължават да се изпаряват, без да вредят на околната среда. След като опаковката се затвори отново, защитната атмосфера се създава отново. Според компанията производител, новата хартия може да се рециклира.

Източник: Print.de

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.