Ново бариерно покритие за хартиени опаковки

1897
Ново бариерно покритие за хартиени опаковки

Швейцарците Archroma представиха ново бариерно покритие, което не съдържа перфлуориран въглеводород (PFC) и амонячни компоненти, предназначенo за производство на хартиени опаковки. Покритието е без мирис.

Многофункционална серия покрития Cartaseal на Archroma осигурява защита срещу проникване на мазнини, масла, вода и водни пари в опаковки за храна като кутии за пица, контейнери за сандвичи за бързо хранене, както и опаковки за пресни зеленчуци, и др.

Най-новото попълнение в гамата е Cartaseal® VWAF, което е проектирано да образува непрекъснато и без дефекти филмово покритие върху повърхността на хартията. Получената бариера предлага устойчиво покритие подобно на полимерните филми.

 

бариерно покритие за хартиени опаковки

 

Тъй като продуктът е без мирис е идеален за опаковане на храни, при които вкусът и миризмата на опакованата храна, както и липсата на нежелани страничните ефекти от продължителното им съхранение са важни за пълното удовлетворяване на изискванията на потребителя.

Cartaseal® VWAF може да се използва като по-устойчива алтернатива за замяна не само на PFC-базирани покрития, но и на пластмаса в приложения, където се изисква устойчивост на вода, масло и мазнини и водна пара.

Cartaseal® VWAF е разработен специално за опаковки на храни и е съвместим с изискванията на FDA, и BfR за приложения за контакт с храни. Също така е съвместим с EU Flower, Nordic Swan, някои приложения на Blue Angel, и разбира се регламента за регистрация REACH.

Cartaseal® VWAF е с по-голям потенциал за компостиране и рециклиране в сравнение с PFC и пластмасите, тъй като покритието се разпада с хартията по време на процеса на рециклиране.

Cartaseal® VWAF е част от системата Pack it Clean въведена наскоро от Achroma и се комбинира с праймер, където свързващото или предварителното покритие също могат да служат за допълнително подобряване на функционалността.

 

бариерно покритие за хартиени опаковки

 

Разгледайте сайта на швейцарците Achroma, където можете да намерите високотехнологични химически решения в сфери като производството на облекла, текстил, кожените материали, боите, строителството и разбира се опаковки, и хартии.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.