Chesapeake спечели награда на DuPont за опаковка с 3D ефект

1922

Chesapeake Pharmaceutical and Healthcare Packaging получи награда от DuPont за опаковката на пастата за зъби Sensodyne.

Опаковките на продуктите на GSK Sensodyne Repair and Protect спечелиха наградата за нововъведение на DuPont, благодарение на триизмерните елементи, включени в тях. В картона на опаковката са монтирани Френелови лещи, които създават триизмерен ефект. След това върху лещите е отпечатано изображение, което симулира разглеждане на триизмерен модел на зъб. Включени са и други изображения, които демонстрират ползата от употребата на продукта.

Новите опаковки са произведени в базата на Chesapeake в Нотингам, отпечатани са в пет цвята, едновременно с матов и гланцов лак. Опаковките са за пазарите в Европа, Близкия изток и Азия. Bobby O’Connor, директор на продажбите в Chesapeake, каза: „Желанието на GSK беше да създаде опаковка, която създава максимален ефект без да усложнява излишно производството.”

„Също така беше важно новият дизайн да бъде приложим и към съществуващите линии опаковки. Включването на набори Френелови лещи в картона ни осигури идеалното решение. 3D ефектите са били използвани и преди върху опаковки, но смятаме, че за пръв път се използват при масова марка.”, допълни O’Connor.

Източник: chesapeakecorp.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.