Coca-Cola заменя пластмасовите с картонени опаковки при напитките

727
Coca-Cola заменя пластмасовите с картонени опаковки при напитките

Големите многокомпонентни опаковки с газирани напитки вече ще се предлагат в 100% рециклируема картонена и хартиена опаковка, която е лесна за пренасяне, рециклиране, и същевременно може да издържи теглото на шест бутилки от 1.5-литра.

 

картонени опаковки Кока Кола

 

Замяната е започнала в Австрия, където Coca-Cola HBC, партньорът на The Coca-Cola Company в областта на бутилирането, са заменили пластмасовото термосвиваемо фолио на пакетите на Coca-Cola, Fanta и Sprite с картон LitePac Top.

Според Coca-Cola HBC, транспортната опаковка е подходяща за търговците на дребно, и е достатъчно устойчива, за да я транспортират и подреждат в магазините. Първата такава в индустрията опаковка може да издържи теглото на шест 1.5-литрови бутилки, което се равнява на около 9 кг. Твърди се, че опаковката има мек захват, който прави продуктите лесни за носене, като същевременно те остават добре защитени. Опаковката представлява 100% рециклируема дръжка от велпапе, която подобрява функционалността на носене за потребителите.

Предвижда се въвеждането на новата вторична опаковка в Австрия да спести около 200 тона пластмаса годишно и да намали драстично енергийните разходи за производство.

Разработката на опаковката е продължила повече от три години и е плод на съвместните усилия на Coca-Cola HBC, Krones, DS Smith и Mondi. Резултатът е създаването и усъвършенстването на новия вид 100% рециклируем картонен носител, рециклируема хартиена опаковка и производствени инструменти, необходими за изработката.

Преди да бъде пусната в продажба, новата опаковка е преминала през строг процес на тестване, за да се гарантира нейното качество, привлекателност за потребителите и преносимост, добавиха от Coca-Cola HBC.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.