Color-Logic предлага метални ефекти за гъвкави опаковки

2466
Color-Logic предлага метални ефекти за гъвкави опаковки

Color-Logic добави поддръжка за гъвкави фолиа и термосвиваеми материали към софтуера си за печат с метални ефекти.

 

Специалните метални ефекти на Color-Logic вече могат да се прилагат и при печат на гъвкави опаковки. Директорът на продажбите и маркетинга на Color-Logic Mark Geeves коментира: „Бранд мениджърите и графичните дизайнери, които отдавна използват процеса на Color-Logic, за да произвеждат офсетови опаковки и етикети, отпечатани чрез флексопечат, вече могат да приложат същата технология към гъвкави фолиа и свиваеми материали. Дизайните за печат например на метализирани фолиа, изискват сложни маски от бяло мастило, които могат да бъдат генерирани само с едно цъкане с мишката от софтуера на Color-Logic.

 

Нашият лесен за употреба плъгин за InDesign позволява на графичните дизайнери да създават драматични ефекти и да привлекат вниманието на потребителите към продуктите на рафтовете, като позволят на медията да стане част от дизайна. Софтуерът на Color-Logic позволява още използване на метални сребърни мастила заедно с CMYK мастила за възпроизвеждане на драматични ефекти на конвенционални фолиа и други материали.“

 

Според компанията системата на Color-Logic е съвместима с офсетов, мастиленоструен, флексографски, цифров, сито и дълбок печат. Тя е идеална за опаковки, торбички, директна поща, материали за търговски обекти, табели, пощенски картички, литература, брошури, етикети, свиваеми ръкави, календари и много други.

 

Източник: пресинформация на Color-Logic

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.