Faller представи смарт опаковка с „Индикатор на нивото“

8470
Faller представи смарт опаковка с „Индикатор на нивото“

Компанията August Faller Group е проектирала прототипа за новаторски опаковки за медикаменти с “Индикатор на нивото”, която разпознава нивото на течни лекарства в непрозрачна бутилка с натискането на един бутон и го показва на пациента чрез интегриран дисплей.

Опаковката се управлява чрез малък дисплей от електронна хартия и с електронни бутони. Интелигентната, интерактивна опаковка може да спомогне за подобряване на съответствието и да направи боравенето с лекарството по-лесно за пациента или лечебните заведения.

 

опаковка с Индикатор на нивото

Има ли още течност в бутилката или е време да се закупи нова? На този въпрос отговаря  новата иновативна картонена опаковка, специално за течни лекарства с натискането на един бутон и без да се налага да изваждате бутилката от опаковката. Малкият дисплей показва дали нивото все още е достатъчно. Ако не, тя напомня на пациента своевременно да закупи нова опаковка. Това е възможно благодарение на изключително плоска електроника с икономичен микроконтролер, мъничка батерия и самозалепващ е-хартиен дисплей. Те могат лесно да се интегрират в опаковката на лекарствата, без да се увеличава значително размерът на кутията.

Бутоните за работа с микроконтролера са достъпни на лицето на опаковката. Прототипът на „Индикатора на нивото“ позволява на пациентите да се възползват от удобно решение за опаковка, което е удобно, като същевременно съдейства на пациентите за спазване на лечението. Тази интерактивна картонена кутия е един от трите новоразработени прототипа на серията Smart Packaging на Faller. В допълнение към „Индикатора на нивото“, серията включва „Устройство за броене“, опаковка с преброяване на таблетките и прототип на опаковката „Медицинско предписание“. Последната не само преброява таблетките, но и напомня на пациента да ги приеме навреме. С помощта на специално разработено приложение, предписанието може да бъде изпратено на опаковката чрез Bluetooth.

С идеите си за решения за интелигентни опаковки, специалистите от Faller по вторични опаковки за фармацевтичната и медицинската индустрии отговарят на нуждите от увеличена дигитализация на пазара за електронно здравеопазване и нарастващия интерес към интерактивни решения за опаковки. Първите прототипи са разработени в сътрудничество с MSC Technologies от Фрайбург и университета в Пфорцхайм. Faller, разбира се, също така проектира индивидуални решения заедно със своите клиенти, които са точно съобразени с техните изисквания.

Обърнете внимание на този линк, на сайта на August Faller Group. Тук можете да видите и други подобни решения: www.august-faller.com

Източник: packagingeurope.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.