GPS бутилки водят на приключение

3557
GPS бутилки водят на приключение

Алуминиеви бутилки Heineken, поставени в центъра на град Амстердам водят нищо неподозиращите жители и посетители на приключение направлявано от GPS технология.

През май 2015, Heineken стартира промоцията на нов етап на идеята Heineken Experience – интерактивно преживяване, което води нищо неподозиращите жители и посетители на Амстердам, посредством бутилка с GPS до вратите на тяхната пивоварна. Бутилките са поставени на няколко места в центъра на града, върху колони, на които има надпис „Следвай ме“. Тези, които са достатъчно смели и любопитни да вземат бутилките, активират вграден механизъм с компас. След като продължат да ходят, бутилката започва да вибрира, специалната капачка светва в червено и започва да се върти, показвайки маршрута.

 

GPS бутилки Heineken

„Раздаването на листовки не е много в стила на Heineken, така че искахме да заложим на известната изобретателност на марката, остроумието и пионерския дух и да се създадем нещо, което да може да се откроява от потенциалните посетители“, казва Dirk Lubbers, мениджър на Heineken Experience. „Миналата година, Heineken Experience привлече над 730 000 души, което е рекорд. С нашите нови бутилки с GPS сме уверени, че ще можем да привлечем още повече хора тази година.“

 

GPS бутилки Heineken

Както обяснява Myriam Marouli, Heineken Experience Activation & Development, са били използвани две Heineken Club бутилки, за да се гарантира, че външният вид и усещането на бутилката остават верни на оригинала. Оборудването, задвижвано от персонализирано разработената електроника от JWT Amsterdam, включва GPS технология, магнитометър, акселерометър, стъпков двигател, мощни светодиоди и вибрационни мотори. Оборудването е поставено вътре в бутилката в 3D отпечатано гнездо, а специалната капачка също е 3D отпечатана.

Тези технологии, работещи заедно като едно цяло, позволяват на бутилката да определи къде се намира потребителят във всеки един момент и да изчисли по кой път да тръгне“, казва Marouli. „Първоначално бутилката е в състояние на покой и когато се вдигне, тя се „събужда“ и съобщава на потребителя желанието си да отиде някъде. Капачката се завърта, стрелката светва и бутилката вибрира, показвайки, че е готова да тръгне по маршрута.“

Marouli казва, че по време на промоцията, повече от 200 души са взаимодействали с бутилките: „Повечето от тях бяха изненадани, и всички те бяха развълнувани и любопитни да узнаят къде ще ги отведе бутилката.“

Източник: www.packworld.com
Текста написа: Мария Шабанска

Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.