Heinz започна кампания с персонализирани консервени кутии

1692
Heinz започна кампания с персонализирани консервени кутии

Почитателите на пилешка и доматена супа вече могат да изпратя персонализирани консерви като харесат британската страница във Facebook на Heinz Soup, откъде могат да ги поръчат.

персонализирани консервени кутии

Етикетите на консервите се печатат на Xerox 700 в компанията Magnet Harlequin. Персонализираната информация се събира от We Are Social, агенцията, която отговаря за представянето на Heinz в социалните мрежи.

„Получаваме информацията под формата на таблица в Excel, след което използваме InDesign, за да я пренесем върху дизайна на етикетите“, каза Tom Dean, директор на печатната продукция на Magnet. „Правили сме го толкова пъти, че знаем точно какво правим. Получаваме таблиците вечерта и на следващия ден са отпечатани“.

Richard Baverstock, акаунт директор в Heinz, добави: „Печатът определено е лесната част от проекта и работата с информацията не е предизвикателство. Доставката може да се окаже проблемна, защото очевидно консервите не се събират в пощенските кутии и може да е сложно, ако хората не са на адреса в момента на доставката.“

Magnet Harlequin, която има и цифрова преса HP Indigo, има потенциал да отпечатва до около 750 персонализирани етикета за Heinz дневно. Можете да видите формата за поръчки тук.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.