Koehler Paper пусна нова опаковъчна хартия

1688
Koehler Paper пусна нова опаковъчна хартия

Koehler Paper пуска на пазара нова устойчива на масла и мазнини опаковъчна хартия, която е предназначена за сегмента занимаващ се с търговия на продукти за бързо хранене.

 

Koehler NexPure® OGR

 

 

През октомври тази година Koehler вече пусна хартия с много нисък грамаж наречена Koehler NexPure® Wrap. Тя е предназначена за опаковане на бургери на пазара за продуктите за бързо хранене. Новото сега е хартията Koehler NexPure® OGR, която е устойчива на масла и мазнини, която е подходяща за опаковане на храни като пържени картофи, сандвичи и др. като специфичното тук е запазването на бариерните функции на хартията, но в нея липсват флуоровъглероди (флуорохимикали). Това я прави екологична алтернатива на обикновената опаковъчна хартия, която традиционно се използва масово в сектора за бързо хранене. Koehler NexPure® OGR е с тегло от 38 г/м² и бариерните функции в нея са постигнати с естествени суровини.

Защо липсата на флуоровъглероди в опаковъчните хартии е важна? Флоровъглеродите са синтетични продукти, които отблъскват водата и маслото и са устойчиви на химични и физични въздействия. Това ги прави силно приложими като покрития за хартии и картони, които се използват за досег с храни. Проблемът им обаче е, че те трудно се разграждат и се натрупват във водата и в хората и като цяло в околната среда. Имат доказани вредни въздействия върху здравето на хората.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.