McDonald’s преминава на опаковки от рециклируеми материали до 2025 г.

952
McDonald’s преминава на опаковки от рециклируеми материали до 2025 г.

Гигантът за бързо хранене McDonald’s стартира план за постепенно премахване на всичките си пластмасови опаковки в световен мащаб, с цел да премине към възобновяеми или рециклирани материали до 2025 година.

В неотдавнашно изявление, веригата заяви своята решимост да допринесе за устойчивостта на околната среда, като твърди, че огромна част от клиентите все повече настояват компанията да приеме по-екологични решения.

 

 

 

McDonald’s разполага с 37 000 ресторанта в над 100 страни, които обслужват ежедневно 69 милиона клиенти, които според шефа на веригата за доставки и служител по устойчивостта Francesca DeBiase, „Непрекъснато ни казват, че отпадъците от опаковки са екологичен проблем номер 1, и искат да обърнем му внимание. Клиентите искат нашата храна да бъде топла, безопасна и висококачествена и, разбира се, нашата опаковка играе важна роля в това.“

Тя също така добавя: „McDonald’s има отговорността и възможността да използва своя мащаб за добро. Действайки смело сега, се надяваме да доведем индустрията и нашите клиенти към по-устойчиво бъдеще и да допринесем за движението за справяне с отпадъците като глобална общност.“

Миналата седмица, гигантът за бързо хранене вече обяви своето желание да премахне опаковките от пенополистирол от глобалния франчайз до края на 2018 г. Следвайки непрекъснато нарастващото търсене, търговците на храни и напитки да сведат до минимум употребата на пластмасови опаковки, веригата ще се стреми да произвежда всички изделия, включително торбички, сламки, чаши и опаковки от рециклирани материали. McDonald’s също така обеща, че 100% от ресторантите им по целия свят ще рециклират опаковките до 2025 г. – само 10% от тях вече предприемат тази инициатива.

В основата си, целта на McDonald’s е да се съсредоточи върху устойчивостта на околната среда, както казва DeBiase: „Ние винаги се стремим да подобрим и да вдигнем летвата за това, какво означава да бъдеш отговорна компания, ангажирана с хората и планетата. Убедени сме, че нашите действия днес ще помогнат за промяната, която се надяваме да видим и да активираме световната общност в борбата срещу отпадъците.”

Източник: http://news.mcdonalds.com/
Текста написа: Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.