Нова гама хартии на Fedrigoni имитира пластмаса

1624
Нова гама хартии на Fedrigoni имитира пластмаса

Metamorphosis на Fedrigoni има свойства, които имитират много от качествата на пластмасите, които се използват за опаковки. Продуктът е част от 20-годишна развойна дейност на компанията.

Гамата Metamorphosis представлява най-новата част от екологично чистата линия Materia Viva, наследяваща колекцията Materia Viva Roots, която включва хартии с високо съдържание на естествени влакна и от 20 до 100% съдържание на рециклиран материал. Хартията е предназначена за всякакви нужди. От храна до козметика, от мода до търговия на дребно, от корпоративна до лична грижа. Хартията има характеристики, които значително разширяват нейните области на приложение и употреба, като по този начин насърчават нейната метаморфоза в целия свят на опаковките.

Някои свойствата на Metamorphosis са: не остават пръстови отпечатъци по нея при употреба, защита от омазняване и мухъл, не се драска, предназначена е за контакт с храни, има висока устойчивост и твърдост, разтеглива е, водоустойчива, може да се запечатва с топлина и др.

 

Metamorphosis Materia Viva

Вижте още публикации за Fedrigoni в Printguide.

Други хартии алтернативи на пластмаси.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.