Хартия от памук и вълна

230
Хартия от памук и вълна

ЕВРОПАПИР БЪЛГАРИЯ представя поредния шедьовър на Фавини от серията на екологичните хартии.

Новата гама хартии REFIT произлиза от идеята за творческо повторно използване и усъвършенстване на текстилните влакна. Това е екологична и устойчива хартия в два варианта, използващи остатъците от вълна и памук, съответно: REFIT COTTON и REFIT WOOL.

 

Хартия от памук и вълна

 

„Подобно на облеклото, REFIT, новата еко-устойчива хартия, произведена от Favini с 15% остатъчни парчета от вълнен и памучен плат, дава контрастиращи усещания при допир“, казва Микеле Посоко, продуктов мениджър за REFIT. Хартията и текстилът се оценяват въз основа на реакцията, породена от усещането за „допир“.

REFIT COTTON и REFIT WOOL са резултат от необходимостта да се създаде и произведе нов екологичен материал в съответствие с принципите на кръговата икономика.

В днешно време потребителите търсят все повече екологични продукти, по-специално модният сектор показва подчертана чувствителност към устойчивостта на околната среда и към изследванията на устойчивите решения.

„Перфектна индустриална симбиоза между хартиената и модната индустрия, която ни позволява да увеличим максимално използването на текстилни отпадъци при производството на висококачествени хартии“, обяснява Посоко.

 

Хартия от памук и вълна REFIT WOOLREFIT WOOL
REFIT WOOL, с характерния си привиден пух, който контрастира с тъмния цвят на основата, е уникална на допир хартия, а вълнените влакна, които ясно се забелязват при докосването ѝ, дават отличителен осезаем ефект.

 

 

 

 

 

Хартия от памук и вълна REFIT COTTONREFIT COTTON
REFIT COTTON е изработена от 15% влакна, получени от страничните продукти при предене и тъкане на памук.

 

 

 

 

Приложения на хартията от памук и вълна:
REFIT дава възможност за множество приложения както в рекламния, така и в опаковъчния сектор. Тази хартия е основа за творческо дизайнерско мислене и позволява всякакви довършителни операции. При интерес, от ЕВРОПАПИР БЪЛГАРИЯ могат да изпратят техническа характеристика.

 

Хартия от памук и вълна  Хартия от памук и вълна  Хартия от памук и вълна

 

ЕВРОПАПИР БЪЛГАРИЯ доставя REFIT за клиентите си според редовните си доставки два пъти в седмицата по предварителна заявка. Ограничение за минимална поръчка няма.

Можете да се свържете с нас на следния имейл: office@europapier.bg.

Вижте още профила на Европапир България ЕООД в каталога Полиграфия Инфо

Интернет портал за печатни технологии.