Sherwood Group въвежда патентован процес за опаковки за храна

2929
Spread the love

Компанията, базирана в Нотингам, Великобритания, въвежда технология за лакиране, предназначена за хранително-вкусовата промишленост, която има многобройни приложения и потенциал за намаляване на разходите.

Патентованата система PurePack включва лак на водна основа, който може да се нанася директно в производственият процес. Покритието може да бъде в директен контакт с храната и е устойчиво на вода и мазнини. Тъй като лакирането е интегрирано в печатния процес, технологията потенциално е по-евтина и бърза от изоползването на отделен процес за ламиниране.

Произведените опаковки са биоразградими, годни за компостиране и рециклиране. Технологията може да се използва с широка гама от материали, включително прозрачни биоразградими пластмаси. Технологията отговаря на изискванията на хранително-вкусовата индустрия.

Мениджърът на Sherwood Group Jeremy Bacon описа PurePack като “Ключов продукт за разширяването на отдела ни за производство на опаковки” Той добави, че технологията ще направи пакетирането на храна по-гъвкаво и удобно и че предлага голяма гъвкавост при разработването на решения за опаковане.”

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Биографична информация