Първа в света машина за гъвкави опаковки, базирана на Ultrastream от Kodak и Uteco

623
Първа в света машина за гъвкави опаковки, базирана на Ultrastream от Kodak и Uteco

Uteco Sapphire Evo W е първата система за производство на гъвкави опаковки на пазара, която е базирана на мастиленоструйната Ultrastream технология.

Uteco Sapphire Evo W има ширина на печат 1,25 м и е продадена преди официалния си дебют, планиран за 2020 на drupa в Дюселдорф. Машината използва мастила на водна основа и позволява дигитален печат във форматите, традиционни за аналоговите флексографски технологии. Sapphire Evo W има скорост на печат аналогична на тази на еквивалентните аналогови преси и може да печата къси и средни тиражи на цена, подобна на тази на флексографията.

 

машина за гъвкави опаковки

Тази дигитална система позволява печат на персонализирана информация, намалява технологичния отпадък, разходите за поддръжка на складови наличности, като осигурява по-големи продажби с по-ниски разходи. Съчетанието на Sapphire EVO W и екологичните мастила и консумативи на Kodak, които отговарят на индустриалните стандарти, позволяват приложения в областта на хранително-вкусовата индустрия и козметика.

„Производителите на опаковки и клиентите им очакват качествени решения, които са екологични и съхраняват идентичността на марките,” каза Aldo Peretti, президент и изпълнителен директор на Uteco Group.

Ultrastream е революция в гъвкавите опаковки от гледна точка на марките,“ добави Randy Vandagriff, президент на мастиленоструйните решения, Eastman Kodak Company. „Приложението на Uteco на нашата технология в тази нова преса променя правилата на бизнеса и е превъзходен пример как Kodak помага на печатниците да намалят разходите си и да увеличат ефективността. Горди сме да изпълним обещанието, което дадохме през февруари да имаме машини на пазара до втората половина на 2020.“

Източник: uteco.com
Текста: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.