Нова линия фрези за рязане от палет до палет на Zünd

1472
Нова линия фрези за рязане от палет до палет на Zünd

Новата линия фрези Q-line на Zünd работи от палет до палет с безпрецедентно ниво на автоматизация и с двойно по-висока скорост на рязане от предишните модели.

 

Q-line на Zünd

 

Q-line разполага с нова технология за линейно задвижване, която позволява на машината да ускорява до 2,1 g, за да достигне максимална скорост от 2,8 m/s. По този начин Zünd ефективно са удвоили скоростта на рязане спрямо другите модели в портфолиото.

Q-line като стандарт се доставят с манипулатора BHS180 и системата Undercam отговаряща за регистъра, което и позвлява да работи без постоянен надзор от оператор. Това дава възможност за 35% увеличение на производителността в сравнение с предишни машини.

Q-line е насочен да замести щанцоващите машини при опаковките в малки тиражи и към производителите на различни типове отпечатани плоскости.

 

 

Системата за регистрация Undercam работи като съпоставя отпечатъка спрямо контура на изрязване, а не формата на плоскостите, като по този начин компенсира изкривяванията причинени от медията. По време на процеса на подаване всеки лист се подравнява автоматично, така че да може да се подава към фрезата без прекъсване. Система за подреждане BHS180 работи в тандем с Undercam, като сканира QR кодовете на всеки отпечатък и автоматично обработва всеки лист подреждайки го изместен по задания, както и автоматично подрежда всички дефектни листове с отместване за лесно идентифициране.

При Q-line двете направляващи греди са изработени от въглеродни влакна и полимер, а масата е оборудвана с две високоскоростни инструментални рамена, като едното 50 килограмово инструментално рамо е предназначено специално за големи бигования и е с фиксиран сензор за откриване на регистрационни знаци, QR кодове и краищата на материала.

Фрезите Q-line се доставят със система за автоматична смяна на инструменти като стандарт, цифрово управление на инструментите, като може да се запазват предварително зададени настройки със свързаните инструменти.

Машината ще се предлага в три различни ширини от 3,2 м, 2,2 м и 1,8 м, Q 32-32D, 22-32D, 18-32D, които се очаква да излязат в продажба от 1 юни тази година, оборудвани стандартно с BHS180 и с Undercam.

Повече за Q-line вижте тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.