Pantone представиха първата в света програма за валидация на телесни тонове

304
Pantone представиха първата в света програма за валидация на телесни тонове

Pantone SkinTone Validated е програма, чиято цел е да осигури правдоподобно възпроизвеждане на тоновете на човешката кожа на екрани на и върху печатни продукти.

Технологичната програма, която е в процес на патентоване, ще позволи на производители на екрани, телевизори, мобилни устройства и печатна техника да тестват устройствата си за „автентично възпроизвеждане“ на тоновете на кожата. Стойности те им са определени от актуалните спецификации на
Pantone.

 

Pantone SkinTone Validated

 

Контрол и сертификация на възпроизвеждането на тоновете на кожата
Новата SkinTone Validated технология е базирана на съществуващото Pantone SkinTone, което е първото научно обосновано ръководство за сравняване и възпроизвеждане на реалистични тонове на кожата. Според компанията то е базирано на хиляди измервания на човешка кожа, на хора с разнообразна етническа принадлежност и възраст. Каталогът съдържа 110 уникални цвята.

Pantone обяви, че програмата е създадена, за да помогне на производителите на екрани и решения за печат да отговорят на изискванията за равноправие и интеграция в продуктите си.

В момента към всички марки има очакване да имат политика на равенство и интеграция. SkinTone Validated осигурява ново ниво на доверие в продукта, при което всеки тон на кожата представя уникалната идентичност“, твърди компанията

Постигането на Pantone SkinTone Validated статус може да помогне компаниите, които произвеждат дисплеи и решения за печат да станат по-привлекателни за потребители, които оценяват продукти, които стимулират автентичността като представят реални цветове, които точно пресъздават палитрата от тонове на кожата, които се срещат по целия свят, потвърдени от Pantone, водещият световен авторитет по въпросите за цветовъзпроизвеждането.”

Сертифицирани производители
Производителят на екрани BenQ е сред първите партньори на Pantone и е постигнал Pantone Validated статус на някои модели от сериите DesignVue PD и PhotoVue SW и Pantone SkinTone Validated за моделите DesignVue PD3205U и PD2705U.

Pantone SkinTone Validated, разширение на Pantone Validated, позволява на дизайнерите и фотографите да работят с продукти, които възпроизвеждат реалните цветове на света и точно възпроизвежда тоновете на кожата по света,“ коментира Conway Lee, президент на BenQ Corporation. „Разработи технологията AQCOLOR и с гордост се присъединява към глобалната общност професионалисти, които се доверяват на системата на Pantone за точно възпроизвеждане на цветовете“

Източник: www.pantone.com

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.