Адком започва партньорство със STAHLS’

2171
Адком започва партньорство със STAHLS’

Американската фирма STAHLS’ е основана през далечната 1932 година в Мичиган, САЩ. Още през 1940 г.

Започват да разработват решения за апликации на плат, като правят първата щанца за изрязване на букви и цифри от филц и други материали на текстилна основа, които се апликират след това върху различни дрехи и други материали. Ключов момент в развитието на фирмата е започването на производство на собствени топлинни преси за трансфер и фиксиране на материалите към фланелки, шапки, чаши и др. Серията Heatronix™ поставя нови критерии на пазара на тези устройства. Няколкото модела преси се предлагат в различни размери и освен температурата позволяват настройка на силата на натиск, за което има индикация и могат да се задават по няколко времена. След изтичането на посоченото време, пресата сама освобождава нагряващите плотове чрез електомагнитния си механизъм.

Материалите, които се предлагат са в две основни групи:
  • CAD CUT (над 10 вида материали, всеки в множество цветови варианти), които са основно за изрязване и апликиране
  • CAD Color (10 основни материала), които могат да бъдат печатани със солвентни, еко-солвентни или дисперсни мастила, след което да бъдат изрязани по контур и да се апликират върху плата.
Видовете материи, на които може да се трансферира, са памук, полиестер, полиамид и почти всички естествени и изкуствени материи. Готовите продукти могат да се перат и повечето от тях, да се гладят. Фолията на полиуретанова основа са 30 до 50 микронни и освен, едва усетимото на пипане присъствие върху плата, имат изключително висока еластичност и позвояват разтягания, каквито може да поеме и самият плат, без това да повлияе на качеството на отпечатъка.
Продуктите ще бъдат достъпни за поръчки в офиса на Адком след един месец, като в момента разполаме с количества за демонстрация.

Източник:

Интернет портал за печатни технологии.