Базова система за лазерно рязане от Polar

2191
Базова система за лазерно рязане от Polar

Digicut Laser ще излезе на пазара през есента. Машината е предназначена за малки и средни печатници, с ръчно захранване е и използва 30W лазер с живот около 45 000 часа.

система за лазерно рязане от Polar

 

Максималният размер на рязане е 860x610mm. Системата може да реже, бигова, гравира и перфорира разнообразни материали. Тя е предназначена за производство на висококачествена поръчкова бизнес акциденция, поздравителни картички, менюта, опаковки, пъзели и фенери в тиражи от един до петстотин броя.

Машината поддържа файлове от Adobe Illustrator и Coreldraw. Скоростта ѝ зависи от сложността на дизайна и може да варира от 18 секунди за прост персонализиран книгоразделител до шест минути за кутийка със сложни мотиви.

Markus Rall, изпълнителен директор на Polar, каза: „Това е ръчна, базова машина, но смятаме да добавим автоматизация, опции, които подобряват производителността и очакваме да покажем нови разработки за нея на Drupa. Мислим, че този първи продукт ще позволи на печатниците да се отличат от конкуренцията без големи инвестиции или разходи за инструменти.“

Източник: packagingeurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.