Билборд позволява на хората да излекуват синините на жена като я гледат

1627
Билборд позволява на хората да излекуват синините на жена като я гледат

За да отбележи международния ден на жената британската организация Women’s Aid е създала интерактивен цифров билборд, които привлича внимание върху проблема с домашното насилие.

Билборд позволява на хората да излекуват синините

 

С помощта на технология за разпознаване на изражението на лицето и снимка на насинена жена, билбордът позволява на минувачите да „лекуват“ синините на жената като я гледат. Когато повече хора спират и обръщат внимание, процесът се ускорява.

Посланието на съоръжението е, че домашното насилие не трябва да се игнорира. Кампанията е създадена с помощта на WCRS Лондон и ще се появи на много места във Великобритания.

Можете да видите видео тук:
https://player.vimeo.com/video/108381287?color=ffffff&title=0&byline=0&portrait=0

Източник: http://www.adweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.