Британска компания отпечата „най-големият за всички времена“ PVC банер

1807

Service Graphics са произвели материала по случай юбилея на Елизабет II и твърдят, че той е най-голямото печатно изделие, правено някога във Великобритания. Размерите му са 100х37 метра.

най-големият за всички времена PVC банер

Банерът е бил отпечатан на 42 отделни части и е монтиран на Sea Containers House, сграда с височина 46 метра, която се намира в Лондон. Поръчката е възложена на Service Graphics от компанията за недвижими имоти Deerbrook Group, която планира да превърне сградата в четиризвезден хотел.

Service Graphics са произвели банерът, за да покрият страната на сградата, която гледа към реката. PVC банерът с черен гръб е бил отпечатан на принтер Durst Rho 500 в Чесингтън, Съри. След отпечатването му е бил сглобен в седем секции чрез високочестотно заваряване.

Scott King, директор на продажбите на Service Graphics каза: „За нас беше удоволствие да работим с Deerbrook Group, за да произведем такъв необичаен продукт. Този проект е най-голямата цялостна графика, произведена в историята на Service Graphics и сме изключително доволни от резултата.“ На банера е отпечатана сцена от сребърния юбилей на кралицата през 1977.

Източник: largeformatreview.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.