Британска компания предлага предварително биговани и перфорирани медии за дигитален печат

1398

Creazy добави към продуктовата си гама Photo Box Canvas, предварително бигован лист 210 г/кв. м. картон, който след сгъването си създава имитира картина нарисувана върху платно, опънато на рамка.

Creazy е британска компания, която дава възможност на печатниците да произвеждат цифрови продукти по заявка на предварително биговани и перфорирани листове, които могат да се сгънат ръчно. Така готовият продукт се произвежда без използване довършителна техника.

Lyndon Powell, управител на Creazy, каза, че Photo Box Canvas ще даде на доставчиците на печатни услуги значителни възможности за печалба. „Листовете струват по 60 пенса (около 0,74 евро) всеки и единствената друга цена е клика на печатната машина. След това, в зависимост от пазара, продукцията може да се продаде за до £9.99 (12,4 евро)“, добави той.

Photo Box Canvas се продава в опаковки по 100 листа, върху които може да се печата и послед а се сгънат ръчно до „фотоплатно“ с размери 285x199x24 mm. Леките „платна“ могат да бъдат окачени на дупките, които са пробити в продукта или да се окачат на стена подобно истинско платно.

Сред възможните приложения са вътрешна декорация, изложби и корпоративни демонстрации. Листовете, използвани за Photo Box Canvas и други продукти на Creazy са предварително биговани така, че повърхността за печат остава равна. Те се доставят на клиентите частично прорязани и перфорирани, готови за цифров печат. Компанията в момента има две продуктови линии – една изисква залепване с двустранна лепенка и рязане, другата е от продукти, които се печатат и се довършват на ръка.

Photo Box Canvas
Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.