Британска компания ще инсталира първия Xeikon Cheetah в света

1812
Британска компания ще инсталира първия Xeikon Cheetah в света

Mercian Labels е първото място в света, на което ще се проведат тестове на високоскоростната дигитална печатна система за производство на етикети Xeikon Cheetah.

Xeikon Cheetah

 

Xeikon Cheetah е най-производителната петцветна цифрова печатна машина за етикети в класа си. Тя ще бъде инсталирана в производствената база на Mercian Labels в Стафордшър през февруари, където се намира и машината им Xeikon 3000, както и технологии за топъл печат, флексографски и мастиленоструен печат.

Д-р Adrian Steele, управител на Mercian Labels, коментира: „Избрахме последното поколение на технологията за цифров печат на Xeikon защото, заради ръста на дигиталната част на бизнеса ни, поръчките надхвърлиха производствения капацитет. Xeikon Cheetah ще подобри позицията ни за очаквания ръст и сме сигурни, че потенциалът ще се реализира бързо.“

Преди инвестицията, Mercian Labels внимателно са оценили други потенциални възможности, предлагани на пазара. „Разгледахме конкурентни технологии, от течен тонер до UV мастиленоструйни, както и най-новите предложения със сух тонер от Xeikon,“ добави Steele. „Всяка инвестиция трябва да има възвръщаемост. Харесва ни да натоварваме мощностите си, независимо дали са софтуерни или хардуерни. Ние сме в бизнеса с изкарване на пари – не просто производство на етикети. Всичко трябва да покрива разходите си и сме сигурни, че Xeikon Cheetah ще направи точно това.“

Източник: mercianlabels.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.