Британски инвеститор купи цялото подразделение за листови машини на manroland

1975

Langley Holdings е компания, базирана в Ретфорд, Нотингамшир с годишен оборот от €500 милиона. Тя сключи сделка за купуване на фабриката в Офенбах, както и на повече от 40 търговски представителства в различни страни.

manroland

„Предвиждаме много добри икономически перспективи за листовите машини на manroland след скорошното преструктуриране”, каза председателят и изпълнителен директор на Langley Tony Langley. „Това е бизнес от световна класа с отлична репутация. Продуктите и възможностите за развитие и разработка са отлични. Всичко, което можете да очаквате от най-добрата германска инженерна мисъл.”

Фамилната компания Langley е основана през 1975. Тя се състои от две подразделения, базирани основно в Великобритания, Германия, Франция и САЩ. Тя има около 2 300 служители. Според последните данни продажбите й са на стойност 494,7 милиона евро, а печалбата преди облагане с данъци е 76,3 милиона.

„Tony Langley, едноличният притежател на акциите на Langley Group, е известен като стратегически инвеститор Убедени сме, че той е открил дългосрочна перспектива за листовия бизнес на manroland,” каза администраторът Werner Schneider. Продажбата, чиято стойност не е уточнена, очаква одобрение от германската комисия по картелите през следващите седмици. Според Schneider сделката ще запази 824 работни места в Офенбах, останалите 947 служители ще бъдат съкратени.

Междувременно, продажбата на завода в Аугсбург на Possehl, която беше потвърдена вчера, ще гарантира запазването на 1 510 работни места, 741 ще бъдат съкратени. Във фабриката в Плауен, която все още се управлява от администратора, са били уволнени 348 служители, на работа остават 320. Schneider каза, че този последен завод също може да бъде продаден на Possehl, но че това е само една от възможностите. Изпълнителният директор на Possehl Uwe Lüders каза: „Все още не сме го обмислили, но скоро ще го направим”.
Werner Schneider потвърди, че името manroland ще се използва и от двете части на разделената компания. Заводът за ролни машини в Аугсбург, купен от Possehl, ще се нарича Manroland Web Systems. Листовото производство, което е собственост на Langley ще използва названието Manroland Sheetfed.

Източник: manroland.com, printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.