Бъдещето на книговезането според Muller Martini

1839
Бъдещето на книговезането според Muller Martini

Демонстрациите на живо на Finishing 4.0 на Graph Expo в Орландо, Флорида, разкриват възможности за пазарен ръст.

Finishing 4.0

 

Muller Martini демонстрираха цифровата технология Finishing 4.0, която включва работен процес без човешка намеса. Гъвкавите довършителни платформи са подходящи за цифрови и хибридни процеси, като едновременно с това се справят с конвенционално отпечатаните продукти.

Лесен контрол на довършване на дигитални и офсетови продукти
Остроумно нареченият „The Futuree,“ робот на Muller Martini, посрещаше посетителите на щанда им, където те наблюдаваха демонстрации на живо на оборудването. Те показаха как дигиталният печат, офсета и хибридно отпечатаните продукти могат да бъдат довършвани ефективно и качествено с интелигентен, високо автоматизиран работен процес. По време на целия процес новият модул Connex.Info 4.0 следи и осигурява безпроблемно протичане както на цифровото, така и на конвенционалното производство. Посетителите видяха как системите на Muller Martini с високо ниво на автоматизация могат да произвеждат както дълги, така и ултракъси тиражи с различни формат и съдържание.

Vareo
Тази иновативна машина за термолепене работи с коли както от офсетов, така и от цифров печат и е оборудвана с изцяло нова PUR система за лепене. Vareo наскоро спечели награда на читателите на „Printing News,” която го отличава като най-значимия продукт в печатната индустрия за последните 15 месеца.

Presto II Digital
Тази система за телово шиене демонстрира удивителната си гъвкавост чрез съчетаване на ролни и листови коли. На изложението бяха произведени различни персонализирани продукти с различен формат и дебелина.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.