Бързосъхнещи мастила от Sun Chemical

3364

Производителят на мастила Sun Chemical пусна в продажба мастилата за листов офсет SunLit Titan, които са проектирани, за да увеличат производителността на печатниците.

SunLit Titan е високоскоростно, бързосъхнещо мастило, което според компанията, ще позволи на печатниците да ускорят и оптимизират печатния процес и в двете му фази – печат и съхнене. При употреба на новото мастило, листовете, отпечатани от едната страна, изсъхват за по-малко минути, което позволява на печатарите да ги обърнат по-бързо. След отпечатването и на другата страна, времето за чакане е по-малко и те са готови за довършителни операции по-скоро.

За производството на мастилата се използват патентовани суровини, които съхнат по-бързо чрез окисление. Sun Chemical са проектирали SunLit Titan за печат на малки и средни тиражи, тъй като по-големите поръчки имат повече време за съхнене.

Директорът на маркетинга на компанията, Felipe Mellado каза: „SunLit Titan е пробив на офсетовия пазар, защото осигурява по-висока ефективност чрез оптимизиране на работата на печатните машини, което води до увеличаване на печалбите. Благодарение на стремежа си към качество, осигуряване на по-добри услуги и нововъведения, можем да предложим на клиентите си възможност да развият бизнеса си и да увеличат обема на продукцията си”.

Източник: sunchemical.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.