Вдъхновение за Slate Group от Komori

797
Вдъхновение за Slate Group от Komori

Новата преса Komori Lithrone G40 със секция за лакиране и LED UV технология позволява печат на проблеми материали и предаване на продукцията без период на съхнене.

Slate Group започва като малка, регионална компания в Тексас, САЩ. Тя еволюира в национален доставчик на печат, който предлага широка гама продукти и подход, концентриран върху потребностите на клиентите. Slate Group набляга на продукти с висока добавена стойност и поставя акцент върху качеството, не върху количеството на продукцията. Компанията има солидна клиентска база в областта на здравеопазването, финансовите услуги и образованието.

 

Вдъхновение за Slate Group от Komori

За да затвърди репутацията си и да предложи иновативни начини за създаване на красиви и ефективни маркетингови материали, Slate Group наскоро инвестира в петцветна Komori Lithrone G40 със секция за лакиране (GL540C) и LED UV система. Компанията е потребител на Komori от над 20 години и има две B2 преси на производителя. С добавянето на GL540C с LED UV, Slate Group предлага няколко интересни довършителни техники като частичен UV лак, софт тъч покритие и други опции на проблемни материали като хартия без покритие и матова хартия. LED UV мастилата се изсушават почти незабавно, което позволява по-бързо изпълнение на поръчките.

Slate Group са започнали да навлизат и на нов пазар за опаковки в къси тиражи, благодарение на възможностите на GL540C. Възможността за печат на медии за опаковки, като картон с дебелина 0,1 мм, позволява на компанията да започне производство на малки тиражи опаковки за клиенти в областта на здравеопазването, които продават през Amazon и QVC. „Наистина сме развълнувани от големите възможности, които получаваме сега, с които можем да предложим на клиентите си цялостно обслужване,“ каза Brad Phinny, изпълнителен директор на Slate Group.

Източник: пресинформация на Komori
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.