Високопроизводителна машина за печат върху пликове бе представена от W+D

1707
Високопроизводителна машина за печат върху пликове бе представена от W+D

На Graph Expo 2015 компанията W+D представи своя нов мастиленоструен модел за печат върху пликове – 234d. По данни от производителя това е най-бързата машина в този клас.

машина за печат върху пликове

 

Четирицветната пиезо технология позволява отпечатване на до 30 000 плика в час с формат #10 (104.8/241.3 mm). Това се постига при резолюция 600 х 600 dpi с четири нива на сивото, което е визуалният еквивалент на 1000 dpi. При 600 х 300 dpi (визуален еквивалент на 700 dpi) скоростта достига до 60 000 плика в час при същия размер. Със своя прецизен високоскоростен транспорт и мастила на водна основа, качеството може да бъде сравнено с офсетов печат при печат върху пликове с дебелина на хартията от 90 грама.

Захранващата касета с ротационен дизайн поддържа множество формати, което позволява производство на широка гама продукти. Минималният размер е 80/115 мм, а максималният – 250/330 мм. Теглото на хартията може да бъде в границите между 50 и 330 грама. В касетата могат да се поставят до 2000 плика, като тя позволява зареждане дори по време на работа. Производителят W+D предлага и разширение за зареждане на допълнителни пликове, побиращо 5000 и повече броя.

Непрекъснатата работа е гарантирана и от възможността за смяна на резервоарите с мастило по време на печат. Дизайнът на модела 234d позволява бърза и лесна промяна на настройките, без ограничения по отношение на прозорците върху пликовете. Машината поддържа и ICC профилиране, чрез което се гарантира постоянно качество на отпечатъка върху целия набор от медии. Вграденият контролер поддържа работа с променливи данни и различни файлови формати.

Източник: www.myprintresource.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/